RECEPTY
26. 2. 2010
PIZZA TYČINKY Z KYNUTÉHO TĚSTA
Kategorie:
Datum vložení: Domácí pekárna
11.02.2010 17:25:51
Počet porcí (kusů):
20 - 25 ks
Doba přípravy:
Doba kynutí + 20min. pečení
Suroviny:
TĚSTO:
Voda 230ml (i více,dle druhu použité mouky),
sůl 2 lžičky,
cukr 1 lžička,
olivový olej 1 lžíce (lze i obyčejný),
vejce 1 ks (nemusí být),
mouka hladká 400g,
mouka polohrubá 100g,
pizza koření (bylinky) 1 lžička,
droždí čerstvé 1/4 kostky (nebo 1 lžička sušeného).
NÁPLŇ:
Kečup,salám(šunka,anglická slanina,...),sýr tvrdý.
Na pomazání- vejce. Na posyp- mák,sezam,lněné semínko,..
Postup:
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny zapneme program těsto a necháme kynout.
Nebo zaděláme v misce kvásek - droždí,mléko,troška mouky- po vzejití vmícháme do zbylých surovin,vypracujeme hladké těsto a necháme kynout.
Po vykynutí vyválíme z těsta dva malé obdelníky o rozměrech asi 30x20cm.Jeden pomažeme kečupem (nepotíráme úplně slabě-jinak se nám jeho chuť ztratí,ani silně-aby nám pak z tyčinek nevytékal),posypeme nastrouhanám sýrem,pak na plát rozložíme plátky salámů(já měla česnekový bok a krůtí šunku),a přiklopíme druhým plátem.Můžeme ještě samám shora potřít jemňouce kečupem,aby nám horní plát lépe přilnul.
Upravíme,aby jsme měli kraje vrchního u krajů spodního plátu,lehočce přimáčkneme a ihned krájíme na proužky silné asi 1 - 1,5cm.Krájíme buď hodně ostrým nožem,nebo to jde i kovovým kolečkem na pizzu.
Nebo můžeme vyválet velký obdelník,polovinu,pomazat,posypat,.. a pak jen druhou půlkou přiklopit.
Po nakrájení proužky klademe na plech s peč.papírem,stáčíme je do tzv.kroucánků a klademe kousek od sebe (ještě nakynou).
Necháme přikryté(plátýnkem,utěrkou,..) kynout asi 20 min.,pak je pomažeme rozkvedlaným vajíčkem,dle chuti posypeme semínky a dáme péct na 170°C asi 15-20min (dle velikosti tyčinek a výkonu trouby).
Po upečení přendáme na podložku.Nenecháváme na horkém plechu,jinak se vysuší.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář